2012. február 13., hétfő

Weboldalak (nemcsak) angolosoknak

Újabb weboldalakat ajánlunk azok számára, akik érdeklődnek az angol nyelv iránt - figyelem! Ez az ajánló Neked szól akkor is, ha meggyűlt a bajod a nyelvvel és nem tanulod örömmel. És persze Neked, aki túl vagy már a nyelvvizsgán is és szívesen gyarapítod tovább nyelvtudásodat.

A Grammar.net elsősorban a nyelvtan gyakorlásában és szókincsed bővítésében segít. Utóbbiban a már itt is emlegetett infografikák látványos dizájnjai is rendelkezésünkre állnak a blog infographic tagje alatt publikált bejegyzésekben. Mennyivel jobb így tanulni az angolt, nem? Különösen a Valentin-nap közeledtével! :-)


A szókincsbővítést segítő posztokon túl szóva kerül a központozás, a helyesírás, az azonos alakú és hangzású szavak, a prepozíciók; használhatjuk az oldal nyelvtani ellenőrző eszközét (persze óvatosan, hiszen itt is, mint az online fordítók esetében, gépesített alkalmazásról van szó), követhetjük őket Twitteren, hogy minden nap elénk kerüljön A Nap Szava rovatban közölt újabb szócikk, kiejtéssel, magyarázattal. Ha minden nap csak öt percet rászánsz erre az oldalra, máris sok hasznod lesz belőle - és szerintem még élvezni is fogod :-)


A British Council podcastjait néhány hete ajánlotta az egyik barátom: ezekkel a rövid, mobiltelefonra, mp3-lejátszóra letölthető hanganyagokkal kihasználhatod a sorbanállás, utazás, házimunka, mateklecke :) csendesebb perceit, ráadásul ugyaninnen letöltheted a hanganyagok szövegét és néhány hozzájuk kapcsolódó feladatot is PDF-formátumban.
S ha már szót ejtettünk a mobiltelefonokról... A British Council nyelvtanuló mobilalkalmazásokat is ajánl, amelyeket innen érhettek el, de letölthetitek őket az Android webáruházából is.

S végül: szereted a kihívásokat? Nos, a cikk írója szerint, ha hibátlanul fel tudod olvasni az itt közölt szöveget, jobban beszélsz angolul az anyanyelvi beszélők kilencven százalékánál! Kipróbálod? Hajrá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...