2012. szeptember 24., hétfő

"Örökség-Kultúra" Oktatási Elektronikus Könyvtár


Figyelmetekbe ajánljuk az "Örökség-Kultúra" Oktatási Elektronikus Könyvtár adatbázisát, amely gazdag online, ingyenesen hozzáférhető gyűjteményével az oktatás, az ismeretterjesztés és a tudományos kutatás céljait hivatott szolgálni.
"Minden olyan kulturális kiadvány amely elsősorban közjavak igénybevételével létrehozott szellemi termék kreatív közvagyon (közkincs), vagyis minél szélesebb körű társadalmi közzététele - oktatási, közismereti jelleggel - a kisközösségek és a nagyobb nemzeti közösség számára egyértelműen kívánatos.
Az ÖKOEK virtuálisan kompakt, áttekinthetően rendezett lényegi információgyűjtemény. Közvetlen elérhetősége révén (iskolai, könyvtári belső szerverek saját állományaként) példanélkülien sok tantárgy esetében szolgálja a tanárok, tanulók munkavégzését, a könyvtárlátogatók érdeklődésének kielégítését." (Forrás)
Az adatbázis fontos forrásokat ad közre a honismeret, a településtörténet, a nemzetiségek, az ipar- és gazdaságtörténet, a múzeumok, az egyháztörténet, a sporttörténet, a művészetek és a felsőoktatás témaköreiből; folyóiratok számait teszi közzé teljes szöveggel. A weboldalról ingyenesen elérhetők a "Száz magyar falu könyvesháza" sorozat elektronikus formátumú kötetei is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...