2014. február 20., csütörtök

Közeledik az öregdiák-találkozó

A 2013-as örediák-találkozó résztvevői
Iskolánk március 4-én tartja hagyományos öregdiák-találkozóját, amelyre szeretettel várunk minden egykori és jelenlegi árpádos diákot és kollégát! Az alábbiakban két kísérőprogramról olvashattok, amelyekre szintén a márciusi ünnep keretében kerül sor.

Kiállítás (időpont: 18:00, helyszín: aula)

A tematikus kiállítások sorában idén a tudósokra került a sor. Matematikusokat, természettudósokat mutatunk be, akik a tudományos életben jelentős eredményeket értek el. Olyan kutatók, egyetemi oktatók ők, akik innen, az Árpádból indultak és nemcsak szakterületük hazai kiválóságai lettek, de sokan közülük nemzetközileg ismert és elismert tudósok. Vannak köztük szép számmal akadémikusok, Kossuth-díjasok és olyan a fiatalabb nemzedékhez tartozó tehetségek, akik már most rangos tudományos díjak birtokosai. (Megtudhattok olyan érdekességeket is, hogy milyen regénybe illő történet során került Simonyi Károly, a magyar fizikatörténet emblematikus alakja egy isten háta mögötti falucskából éppen az Árpád Gimnáziumba, vagy, hogy az elsősorban olimpikonként ismert Tarics Sándor milyen világhírű találmánnyal gazdagította az építészettudományt.)

A kibővült kórus a tavalyi öregdiák-találkozón


Kerekasztal-beszélgetés (időpont 18.30, helyszín: könyvtár)

Ez is egy kerek asztal - csupa árpádosokból :-) 
A kerekasztal-beszélgetésen öt felkért tudóssal beszélget majd Koncz Levente kollégánk. A kötetlen beszélgetés során szó esik majd az Árpádhoz kapcsolódó emlékeikről, tudományos munkásságuk érdekes mozzanatairól és sok egyébről, amit a helyszínen megtudhattok.

Gyertek minél többen, és népszerűsítsétek a fenti programokat a felsőéves diákok körében is (ott vannak köztük az utódok, akik majd egy hasonló kiállítás szereplői lesznek).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...