2014. február 6., csütörtök

Új könyveink

Új könyveket szereztünk be a rukkola.hu-ról (róluk már írtunk korábban), köszönjük nekik a közvetítést! 

Louis Sachar: Stanley, a szerencse fia

Stanley már megint rosszkor rossz helyen tartózkodik. Valahonnan az égből fejére pottyan egy tornacipő, amit haza akar vinni. Erre lopással vádolják, s hamarosan egy javító-nevelő táborban találja magát. Ebben a különös amerikai mesében az ízig-vérig mai figurák mellett száz évvel korábban élt hősök is feltűnnek. A könyv az Egyesült Államokban nyolc irodalmi díjat nyert el.

Louis Sachar: Laura titkos társasága

Laura titkos klubot szervez az osztályban, s talán a viseltes baseballsapka után, amit állandóan hord, Malacvárnak nevezi el. Egy nap azonban a társaságnak ellenfele támad: Majomsziget. Az új klub vezetője nem más, mint a hallgatag Gabriel, aki nemrég még Laura egylete után ácsingózott.

Gréti története

Átlag család, átlag feletti súllyal. A gonosz szomszédok az ablakban vihognak, amikor Sackmeierék: Gréti, a kisöccse és a szülei begyömöszölik magukat a kocsijukba. Ám egyszercsak a mama lefogy, és más tekintetben is új életet kezd. Apuka dühöng, nem érti, miért nem elégszik meg felesége a családi háztartás vezetésével, s a nagylánnyá serdülő Gréti körüli változásokat sem tudja elfogadni. Egy szó, mint száz, a családban a feje tetejére áll minden.


És még:
  • Latin-magyar kéziszótár
  • Tehetséggondozás matematikából
  • Bürger, Gottfried August: Münchhausen erzählt
  • Christie, Agatha: Mrs. McGinty halott
  • Flaubert, Gustave: Bovaryné
  • Shakespeare, William: Romeo and Juliet
Az ismertetéseket a moly.hu-ról csentük, köszönjük!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...