2015. szeptember 21., hétfő

Kutatók Éjszakája - nálunk is!

Az Óbudai Árpád Gimnázium, s vele könyvtárunk idén is bekapcsolódik a Kutatók Éjszakája programjába: a rendezvényre 2015. szeptember 25-én kerül sor. A program részleteivel kapcsolatban az iskola felhívását közöljük:



Kedves Érdeklődők!

Az Óbudai Árpád Gimnázium az idén is csatlakozik a Kutatók Éjszakája programsorozathoz. Az idei rendezvény a fény jegyében zajlik majd, így iskolánkban is a fényhez kapcsolódó előadásokat láthat és hallhat a közönség szeptember utolsó péntekjén, szeptember 25-én.

Délután fél háromkor diákjaink fénnyel kapcsolatos előadásaival indítunk. Az Avram Hersko Verseny győztes diákjainak előadásából például megismerkedhetünk többek között a világító fehérjékkel.

Később látványos, fénnyel kapcsolatos kémiai kísérletek bemutatása következik, de ezzel párhuzamosan az érdeklődők egy remek kisfilmet is megnézhetnek, melyet egyik diákunk készített. Sor kerül két humán szakos kollégánk egy-egy izgalmas előadására is: Ady, Babits és Kosztolányi költészete, valamint a napfényes Provence a téma – ugyancsak a fény jegyében.

Késő délután dr. Bordács Sándor Junior Prima díjas fizikus érkezik, aki először megemlékezik a tavalyi, a tudományt és a jövőt jelképező fa ütetéséről, elhelyez egy időkapszulát is, majd fénnyel kapcsolatos kutatásairól szóló előadásával kápráztat el minket.

A programot a ballagási ünnepségeink méltán legnépszerűbb műsorszámával, a világító buzogánybemutatóval zárjuk este hét óra tájban.

A részletes programok megtekinthetők itt, valamint a Kutatók Éjszakája hivatalos oldalán.

Várjuk Önöket szeretettel!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...