2015. szeptember 30., szerda

Október - az iskolai könyvtárak nemzetközi hónapja



Az iskolai könyvtárak  nemzetközi hónapja (eleinte világnapja) kezdeményezője az iskolai könyvtárosok és könyvtárostanárok nemzetközi szakmai szervezete, az IASL (International Association of School Librarianship). A hónap során "a világ különböző iskoláinak közösségei szerveznek érdekes programokat a diákok, tanárok, szülők, iskolafenntartók, önkormányzati képviselők és a sajtó számára annak érdekében, hogy felhívják a figyelmet az iskolai könyvtárak fontos szerepére." (KTE) Hazánkban a nemzetközi hónap koordinátora a Könyvtárostanárok Egyesülete.

Az idei hónap mottója:
Az iskolai könyvtár - király!
(The school library - rocks!)

A nemzetközi hónapot az Óbudai Árpád Gimnáziumban is megünnepeljük:
  • Négy osztályunk is csatlakozott a nemzetközi könyvjelzőcsere-programhoz (a három 8. osztály és a 9.d-sek), akik Svarczné Micheller Erzsébet tanárnő segítségével készítik el a cserére szánt alkotásokat. Izgatottan várjuk, melyik országokból érkeznek majd a partnereink. A korábbi évek csereprojektjeivel kapcsolatos írásainkat itt olvashatjátok.
  • Néhány 8. osztályos csoport a nemzetközi Skype-projekthez is csatlakozik: a program "a jelentkező iskolákat, könyvtárakat a világ egy másik pontján található iskolával, könyvtárral kapcsolja össze egy világhónapi beszélgetés erejéig" (KTE). A programban való részvételt dr. Széllné Hajdu Indira tanárnő koordinálja.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...