2016. március 11., péntek

Személyes iskolatörténet

Az idei, március elsején tartott öregdiák-találkozóhoz kapcsolódó kiállítás témája a személyes iskolatörténet volt. A kiállításról és a találkozóról Buncsák Piroska tanárnő beszámolóját olvashatjuk.



Tavalyi kiállításunk az Árpád Gimnázium épületének 75 éves fennállását és ennek kapcsán az iskola történetét mutatta be. Egy öregdiákunk felvetése nyomán az idén egyfajta oral historyként az egykori öregdiákok személyes élményei, visszaemlékezései, történetei segítségével próbáltuk feldolgozni az iskola történetét.

A találkozó programja diákjaink által öregdiákokkal készített riportfilmekből, illetve az iskolatörténeti gyűjteményünk felhasználásával készült kiállításból állt.

A nagyelőadóban az igazgató úr köszöntője után három riportfilmet vetítettünk az egybegyűlt öregdiákoknak. Ezt követően a látogatók megtekinthették az aulában berendezett kiállítást, illetve megnézhettek további riportfilmeket.

Nagy öröm számunkra, hogy a jelenlegi és egykori diákok egyaránt szívesen vállalkoztak erre a közös munkára, bizonyítva, hogy a sokat emlegetett árpádos szellem nagyon távoli generációkat is képes összekapcsolni.

Összeállításunk a régi időktől az 1970-ig tartó időszakot ölelte fel. A későbbi generációkkal kapcsolatos anyag gyűjtése, feltárása, valamint további filmek forgatása folyamatban van.  A kiállítás anyaga kizárólag az archívumunkban található dokumentumokra épült, így nem adhatott teljes képet, de reméljük, így is sikerült színes ízelítőt adnunk az előző generációk iskolánkhoz kapcsolódó emlékeiből.

Buncsák Piroska könyvtárostanár

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...