2010. október 27., szerda

Ismét Filmklub a könyvtárban

"Egy sziporkázó fogalmazvány a humánumról, a szeretetről, az élet védelméről, az áldozathozatal megkerülhetetlen szükségességéről, az emberi derűről, amely összetartja az életet - és amely hiányában minden szétesik, szétrohad. Az ember nem is hinné, milyen kristályosan és mekkora kényszerítő erővel fogalmazhat meg örök érvényű törvényeket egy ilyen briliáns parabola..." -- cspv

Még fel sem ocsúdtunk a Hős nyújtotta élményből, máris elérkezett a Filmklub következő alkalma. Simon Péter tanár úr jóvoltából október 29-én, pénteken 13.45-kor az Adam almái (Adams abler) című dán-német vígjátékot filmet nézheti meg, aki ellátogat a könyvtárba. És a film után természetesen nem maradhat el a teázással egybekötött beszélgetés sem. Várunk benneteket!

"Az újnáci Adamot 12 hét közmunkára ítélik. A büntetést a jólelkű pap, Iván közösségében kell letöltenie. A csupa furcsa alakból álló társaság kíváncsian tekint a jövevényre, akinek célja felforgató jellegű - a paplak kertjének büszkeségét, az almafát veszi célba, almatortát akar sütni. Ám hiába Ádám eltökéltsége, az almafa termése ki van téve a madarak és a kukacok támadásainak, ráadásul villám is sújtja. Ivan úgy véli, az ördög packázik velük, Adam szerint viszont mindez Isten műve, hiszen a gonosz talán nem is létezik."
Forrás: port.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...