2010. október 11., hétfő

"Sárkányt az iskolába!"

Nagy sikerű előadást tartott iskolánkban október 8-án a már másodszor hozzánk látogató KoMa Társulat, akikkel két éve találkoztunk először. A sárkány négyszáz éve tartó diktatúrája és egy szabadságharcos elszántsága... című bábjátékon közel negyvenen vettünk részt, tanárok és diákok egyaránt. Az előadást kötetlen beszélgetés követte, melyet a könyvtárban tartottunk, így egy kicsit mi is otthont adhattunk a polcok között a társulat tagjainak és azoknak, akik ellátogattak az előadásra.

A KoMa csodálatos bábokat ragad, hogy elragadja nézőit Jevgenyij Svarc mesevilágába, Drakóniába (Parti Nagy Lajos átdolgozásában kiváló humorral, nagyszerű áthallásokkal saját világunkra). A kezetlen, lábatlan, kificamodott lelkek, láncra vert lelkek, spicli lelkek, holt lelkek városába érkezik Lánc L. Ottó, szabadságkutató, hivatásos sárkányölő. Korrupt politikusok, megfélemlített polgárok, halálraítélt szűz, cenzúra, párbaj, csapda és ármánykodás viharában a hős diktatúrákon átívelően töretlenül küzd, hogy a sárkányt még az emberek szívéből is kiirtsa. A sárkányt, ami a szemnek láthatatlan. Ami látható, az az ember.

Jelmez, bábok: Bodor Kata
Munkatársak: Bartók Ferenc, Horváth Gallo Árpád
Művészeti vezető: Zrinyi Gál Vince
Rendező: Vékes Csaba
Előadják: Szabó Vera, Valcz Péter, Mohai Tamás, Derzsi Dezső, Lass Bea, Fekete Zsolt, Jaskó Bálint, Polgár Péter

(Forrás: a KoMa honlapja)

1 megjegyzés:

  1. A kultúrára szomjazók a következő héten, október 15-én, a Simon Péter tanár úr által vezetett filmklub rendezvényén vehetnek részt. A Hős című filmet nézzük meg, majd utána a szokásos gondolatébresztő, magvas, tréfás, beszélgetés következik.
    Ne hagyd ki, mert megbánod!

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...