2017. február 13., hétfő

Könyves vakrandi

Az évnek ebben a szakaszában, amikor minden a Valentin-napról szól, mi sem maradhatunk ki az ünneplésből: februárban, Bálint-nap hetében ismét megrendezzük a könyves vakrandit a könyvtárban. 



Ahogy az embereket sem szerencsés megítélni a külsejükről, úgy a könyveket sem a borítójukról - így arra hívunk, hogy csatlakozz játékunkhoz: válassz a könyvtárban egy könyvet, aminek borítóját csomagolópapír rejti, és csak néhány szó árulkodik a tartalmáról. Kölcsönözz, és adj esélyt a kölcsönös egymásra találásnak! :-)



Február 14-e egyébként a Nemzetközi Könyvajándék Nap is, az ebben való részvételre is bátorítunk mindenkit. A Gyermekirodalmi Intézet így mutatja be a programot:

A Nemzetközi Könyvajándék Nap (International Bookgiving Day) önkéntes kezdeményezés, amelynek célja, hogy növelje a gyerekek hozzáférési lehetőségeit a könyvekhez, és hogy még több kedvet kapjanak az olvasáshoz.
A Nemzetközi Könyvajándék Napon azt szeretnék elérni, hogy adjon minden felnőtt egy gyereknek egy könyvet február 14-én.
Arra kérjük Önt, hogy ezen a napon:
  • ajándékozzon könyvet egy ismerős vagy rokon gyereknek
  • vagy hagyjon könyvet olyan nyilvános helyiségben, amit gyerekek látogatnak (váróterem, játszósarok stb.)
  • vagy ajándékozzon jó állapotú könyvet a helyi könyvtárnak, kórháznak, napköziotthonnak, vagy olyan szervezetnek, amely használt könyveket juttat el rászoruló gyerekeknek.Mindemellett mindenkit bátorítunk arra, hogy segítse egész évben azon nonprofit szervezetek munkáját, amelyek könyvekkel látják el a gyerekeket.
Mivel ez egy önkéntes szerveződésű ügy, ezért az Ön önkéntes segítségére is számítunk, hogy minél több gyerek és felnőtt ünnepelhesse meg a Nemzetközi Könyvajándék Napot!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...