2024. október 8., kedd

A ChatGPT-ről diákoknak

Lefordítottunk (és adaptáltunk) nektek egy infografikát (eredetileg a thirdspacelibrarian.com oldal szerzője készítette és a Guille-Allés Public Library oldalán jelent meg), amely abban segít, hogy iskolai feladataitokhoz, tanulmányaitokhoz tudatosabban, kreatívabban használjátok a ChatGPT-t.

Az infografikát teljes méretben letölthetitek innen PNG és PDF formátumban is.
„A ChatGPT hasznos eszköz lehet a tanulásban. Ez a nyelvi modell működése során az internetről, blogokról, nyílt hozzáférésű publikációkból, esszébankokból, tanulmányokból és egyéb forrásokból származó szövegeket használ, ám lényeges korlátja, hogy nem valós időben keres: pusztán egy adott pillanatban letöltött állapotot ismer.
Válaszait nyelvi statisztikai valószínűség alapján adja, ám képtelen a kritikus gondolkodásra. Erre csak az ember képes! Ez a Te feladatod!
Mindig ellenőrizz és mérlegelj: helyesek, ésszerűek-e a válaszok, amelyeket a ChatGPT adott, ellenőrizd őket más forrásokból is. Ha használod is a válaszait, soha ne tedd kritika nélkül és fogalmazd át őket, így biztosítva munkád eredetiségét.”

Korábban is készítettünk hasonlót: korábbi bejegyzéseink között például az álhírekkel kapcsolatban, egy másik posztban pedig az áltudományossággal kapcsolatban is találsz inforgrafikát. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...