2012. január 10., kedd

Ajánló: nyest.hu

Diákkorunkban nem volt szokás szeretni a nyelvtant, száraznak tűnt, unalmasnak - ami legalább az érettségivel elmúlik, mint a fejfájás. Persze akadtunk néhányan "elvetemültek", akik nem osztottuk ezt a véleményt - igaz, egy magyarfaktos ritka állatfajnak számított a mi matekos osztályunkban. Akár egyik, akár másik vélemény ismerős Neked, örömmel ajánlom a nyest.hu oldalt, biztosan találsz olyan írásokat, amelyeket elolvasva belőled is visszajáró látogató válik.

mi köze a nyestnek a nyelvészethez?

A Nyest (=Nyelv és Tudomány) fő rovatai: E-könyv, Nyelv és politika, Természettudomány, Szövegbiznisz, Nyelvtanulás, 24 óra, és Rénhírek. Csak a mai nap főoldalát végigböngészve is izgalmas cikkekre bukkanunk a szavakról, amelyek hiányoznak az angol nyelvből, egy finn, de latin nyelvű hírportálról, arról, hogy mongol-e minden mongol, de még az Angry Birds jótékony hatásairól (!) is.

Tényleg hasznos? :-o

A szerkesztőcsapat nyitott a kommunikációra, kommentelhetünk, követhetjük őket Facebookon, blogot, fórumot működtetnek, feliratkozhatunk az RSS-feedre (ha inkább kenyérpirítón olvasnánk a híreket), de akkor is rendelkezésünkre állnak, ha egy eldöntetlen nyelvészeti vitában nem tudunk dűlőre jutni: a nyelvész majd megmondja! Ha e-könyv olvasó vásárlásán gondolkodunk, az e termékekről szóló részben szerkesztői, részben olvasói tesztek lehetnek segítségünkre.

A weboldal szerzői folyamatosan tájékoztatnak minket a nyelvpolitikával, a nyelvoktatással kapcsolatos törvénymódosulásokkal kapcsolatos történésekről és a közoktatást érintő eseményekről is.

Ha kedvet kaptál, kattints!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...