2011. szeptember 30., péntek

"Az iskolai könyvtár: életre nevel!"

Elérkeztünk szeptember utolsó napjához. Ez nem csak azt jelenti, hogy már 4, azaz négy hét eltelt a tanévből, de azt is, hogy a holnapi nappal megkezdődik az Iskolai Könyvtárak Nemzetközi Világhónapja! Ebben a hónapban egy kicsit az iskolai könyvtárakra figyel a könyvtáros szakma az egész világon, mi pedig még jobban Rátok, kedves olvasók, kollégák, látogatók.

Az Iskolai Könyvtárosok Nemzetközi Szervezete, amely világszinten fogja össze az iskolai könyvtárakban dolgozókat, minden év októberére egy mottót állít a szakma, az iskolai könyvtárak elé: néhány szót, amely kifejezi, amit szeretnénk élni, ami célokat és lendületet ad az év további tizenegy hónapjára. Az idei mottó ez: "Az iskolai könyvtár: életre nevel!"

Az Árpád Gimnáziumban a világhónap rendezvényeit összekötjük az iskola ünnepével: a 110. tanévünkkel. Az októberben zajló iskolatörténeti vetélkedő felhívását itt olvashatod.

A világhónap korábbi programjairól szóló beszámolókat megtalálod a blog "Iskolai könyvtárak világnapja" címkéje alatt, de bogarászhatsz a Könyvtárostanárok Egyesülete honlapján is.

A szeptember utolsó néhány óráját pedig használjátok ki például... meseolvasásra! :-) Ma van ugyanis Benedek Elek születésnapja, vele pedig a Magyar Népmese Napja! Te meséltél már ma?


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...